(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Moravské koláče z domácí pekárny

Potřebné ingredience
2 vejce, 80 ml oleje, 220 ml vody, 1 KL soli, 4 PL cukru, 600 g polohrubé mouky (nebo hladké a polohrubé půl na půl), 1 sáček sušeného droždí, 1 kostka tvarohu + cukr + máslo, povidla, drobenka, vejce na potření.
Postup přípravy
Těsto připravíme v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na cca 14 kousků. Vymačkáme jako na koláček, vložíme 1 větší lžičku tvarohu a zabalíme jako buchtu. Necháme chvilku okynout, pak buchtičky splácneme a doprostřed dáme lžičku povidel (nebo džemu). Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a koláček posypeme drobenkou. Pečeme 15-20 min při 180 stupních.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
7. 10. 2014, 15:57



nahlásit

misickak
(upraveno)
7. 10. 2014, 13:44
Kolik obyč. droždí místo jednoho sáčku trvanlivého.Díky Šárka

nahlásit

lidare
(upraveno)
25. 1. 2011, 13:18









nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
25. 1. 2011, 13:07
Výborné koláčky
-já jsem na těsto vyzrála v půlce kynutí jsem ho přendala raděj do mísy
čistit pekárnu se mi nechtělo.





nahlásit

kac82
(upraveno)
17. 12. 2010, 17:49
To vypadá moooc dobře
jen se zeptám co je tam za mouku ?polohrubá???????

nahlásit

martinecek
(upraveno)
27. 12. 2010, 4:54
@kac82
Většinou dávám hladkou a polohrubou napůl, podle toho co mám doma

nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
22. 11. 2010, 10:50
to vypadá dobře-není to na pekárnu moc těsta-jak se dá víc-tak to při kynutí přetéká


nahlásit

martinecek
(upraveno)
22. 11. 2010, 16:03
@chalupnicka
mě to nepřeteklo, ale asi jen díky vypouklému víku - bylo to jen taktak

nahlásit